خاستگاه پنیر پیتزا
پنیر پیتزا را احتمالا همه می شناسند. پنیری که خاستگاه آن به کشور آمریکا بر می گردد و در سطح جهان طرفداران زیادی دارد. تعداد علاقه مندان به پنیر پیتزا در حدی است که پنجم سپتامبر را روز جهانی پنیر پیتزا اعلام کرده اند. پنیر پیتزا شباهت بسیاری به پنیر موزارلا دارد و تفاوت آنها صرفاً از لحاظ میزان چربی و آب است. پنیر پیتزا که از شیر گاو تولید می گردد ، جهت مصارف غذایی زیاد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. پنیر پیتزا الزاما برای پخت پیتزا مورد استفاده قرار نگرفته و می توان آن را برای پخت انواع تست ،اسنک ، پاستا و… همه استفاده کرد.
کاربرد اصلی پنیر پیتزا
کاربرد اصلی پنیر پیتزا برای ایجاد خاصیت چسبندگی است. مواد غذایی چند لایه مانند پیتزا یا لازانیا برای اینکه به خوبی روی هم قرار گیرند و شکل مناسبی پیدا کنند ، نیاز است تا به وسیله پنیری مانند پنیر پیتزا به هم بچسبند و شکل و طعم غذا را به طرز مطبوعی درآورند. فارغ از این ها طعم پنیر پیتزا و خاصیت کشسانی آن به جذابیت این ماده غذایی افزوده و باعث شده از مواد غذایی پرطرفدار محسوب شود.
طرز تهیه پنیر پیتزا
پنیر پیتزا را می توان با شیر ، آب ، سرکه و مایه پنیر در خانه هم درست کرد. طرز تهیه پنیر پیتزا به انواع و اقسام روش ها در سایت های مختلف وجود دارد. پنیر گودا یا چدار را می توان گاهی جایگزین پنیر پیتزایی کرد که غالبا در ایران از آن استفاده می شود ؛ حتی برخی برای ایجاد خاصیت چسبندگی صرفا از سس بشامل استفاده می کنند. اما هیچ کدام از این ها خاصیت کش دهندگی پنیر پیتزا را ندارند. پنیر پیتزا انواع مختلفی دارد که پاستافیلا و موزارلا هم زیر مجموعه آن بوده و هر دوی این ها بیش ترین استفاده را در ایران دارند. پنیر پاستافیلا در واقع نوعی پنیر پیتزای فرآوری شده است که بسیار بیش تر از پنیری مانند موزارلا کش می دهد .
گاهی در بسته های پنیر پیتزا که به صورت رنده شده و بسته بندی در مارکت ها وجود دارند ، تکه های نارنجی رنگی نیز دیده می شوند که همان پنیر چدار هستند. به این نکته توجه داشته باشید که پنیر چدار نارنجی رنگ بوده و زرد رنگ نیست؛ لذا اگر در بین قطعات رنده شده ی پنیر پیتزا، تکه های زرد رنگ یافتید باید بدانید که دلیل رنگ آن ها استفاده از مواد شیمیایی در این پنیر بوده و باید از خرید آن خودداری کنید. از انواع پنیر پیتزای مرغوب پنیری است که این قطعات زردرنگ در میان آن ها نباشد. با این همه ترجیحا پنیر پیتزای رنده شده از سلامت کم تری برخودار بوده و ترجیحا این نوع پنیر پیتزا را خرید نکنید.
پنیر پیتزا به غذا بو و طعم لذیذی می دهد و به خوشمزگی آن را دو چندان می کند اما میزان چربی و نمک آن زیاد بوده و مصرف بالای آن می تواند برای افراد مشکل ساز شود. مخصوصا افرادی که از چربی بالا یا اوره رنج میبرند، باید توجه داشته باشند که زیاد از پنیر پیتزا استفاده نکنند و هنگام خرید به توضیحات درج شده بر روی بسته بندی دقت کنند تا پنیر پیتزا با چربی و یا نمک اضافه نخرند.