عناوین
دوغ یک از انواع نوشیدنیها است که بسیاری از خانوادههای ایرانی همراه با وعدههای غذایی آن را سرو میکنند. مصرف این نوشیدنی سالم همراه با غذا به خصوص در فصل گرما بسیار لذیذ است. گاهی در تهیه دوغ ها از سبزیجات معطر جهت طعمدار کردن دوغ استفاده میشود. ما در این مقاله به ارائه مطالبی در رابطه با دوغ و انواع سبزیهای معطری که در آن به کار میرود، میپردازیم.
از دیگر محصولات های لبن می توان به دوغ تکنفره و… اشاره کرد.
انواع دوغ سبزیجات
بسیاری از مواقع برای طعمدار کردن دوغ از سبزیجات مختلفی مانند نعنا، پونه، گل محمدی، برگ پیازچه و برگ کرفس خشک شده استفاده میشود. از پرکاربردترین این سبزیجات برای تهیه دوغ سبزیجات میتوان به نعنا اشاره کرد. علاوه بر سبزیجات استفاده از برخی ادویهها در طعمدار کردن دوغ موثر هستند که در این مورد میتوان به کاکوتی، برگ سیر، گل آویشن و ترخون اشاره کرد. تمام ادویهها و سبزیجات باید قبل از استفاده خشک شوند.
اضافه کردن سبزیجات به دوغ علاوه بر این که طعم دلپذیری به دوغ میبخشد فواید بسیاری برای بدن دارد. دوغ های سبزیجات حاوی ویتامین D، ویتامین B، پروتئین، چربی و کلسیم است.
دوغ بر خلاف بسیاری از آبمیوههای صنعتی و نوشابههای گازدار یک نوشیدنی سالم است که برای کودکان بالای یک سال نیز مفید است. دوغ به دلیل طبع سردی که دارد بسیار مناسب برای گرمازدگی، خستگی و رفع عطش است و مانند ماست دارای میکروارگانیسمهای زنده و مفیدی است که جلوی تکثیر بسیاری از باکتریهای مضر در دستگاه گوارش را میگیرد.
برخی افراد دوغ را در دمای محیط نگهداری میکنند که این موضوع مشکلی را ایجاد نمیکند.دوغ سبزیجات به طور طبیعی دارای باکتریهای مولد اسید لاکتیک و مخمرهای مولد گاز است که در دمای محیط فعالتر هستند و سبب ایجاد طعم اسیدی و گازی میشود. در ادامه به چند برخی از اضافه کنندههای دوغ و خواص آنها اشاره میکنیم.
نعنا
نعنا یکی از انواع سبزیجاتی است که به دلیل بوی معطر آن در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. ابتدا این سبزی را خشک و سپس آن را به صورت پودر در میآورند و به دوغ اضافه میکنند تا طعم و بوی دلپذیری به دوغ ببخشد.
اگر این دوغ های سبزیجات با غذا سرو شود بی شک لذت غذا را دوچندان میکند. نعنا علاوه بر طعم و بوی خوشی که به دوغ میبخشد خواص زیادی دارد که از جمله آن میتوان به تقویت سیستم گوارش، ایجاد انرژی، تقویت عملکرد معده، روده، کبد و صفرا اشاره کرد.
پونه هم یکی دیگر از سبزی های معطر است که مانند نعنا در تهیه دوغ های سبزیجات از آن استفاده میشود. برخی از افراد نسبت به مصرف سبزیجات معطر حساسیت دارند این در حالی است که پونه نوعی سبزی معطر ضد آلرژی است که دیگر جایی برای نگرانی باقی نمی گذارد.
پونه
پونه هم یکی دیگر از سبزی های معطر است که مانند نعنا در تهیه دوغ های سبزیجات از آن استفاده میشود. برخی از افراد نسبت به مصرف سبزیجات معطر حساسیت دارند این در حالی است که پونه نوعی سبزی معطر ضد آلرژی است که دیگر جایی برای نگرانی باقی نمی گذارد.
کاکوتی
کاکوتی از دیگر انواع سبزیجاتی است که در تهیه دوغ های سبزیجات مورد استفاده قرار میگیرد. کاکوتی بسیار مفید برای تقویت قلب، تقویت معده و کاهش سردردهای میگرنی، خلط آوری و تسکین نشانه های روماتیسم است.
طرز تهیه دوغ سبزیجات
معمولا برای بهبود طعم دوغ از سبزیجات معطر استفاده می کنند. برای تهیه این دوغ ابتدا سبزیجات مختلف را با یکدیگر ترکیب می کنند و سپس آن را به دوغ اضافه می نمایند. تازگی سبزیجات اهمیت بسیاری دارد و هر چه سبزیجات تازه تر باشد طعمی بهتر خواهد داشت. ولی به طور کلی هر یک از شرکت ها برای تهیه این دوغ از سبزیجات خاص استفاده می کنند و روش خاصی را برای تهیه آن دارند. بنابراین برند بر روی طعم و کیفیت دوغ های سبزیجات تاثیر می گذارد.
خواص دوغ سبزیجات
دوغ سبزیجات با توجه نوع سبزیهایی که در آن به کار می رود خواص مختلفی دارد. دوغ های سبزیجات حاوی نعنا و پونه، سبب هضم بهتر غذا و از بین بردن نفخ حاصل از دوغ میشود. علاوه بر اینها دوغ های سبزیجات سبب خنک شدن دهان، تقویت گردش خون، ضدعفونی مجاری گوارش، تقویت عملکرد کبد میشود.
ادویه دوغ سبزیجات
همان طور که می دانید در داخل در دوغ ها مقداری ادویه جات و چاشنی وجود دارد تا طعم آن بهبود یابد. طعم دهنده هایی همچون کاکوتی، پونه کوهی، نمک، فلفل و … از جمله مواردی است که شما با افزودن آن می توانید مزه ای بسیار عالی را برای دوغ به ارمغان بیاورید. در واقع این سبزیجات و ادویه ها هستند که دوغ را خوشمزه تر می کنند. به همین دلیل است که برخی از برندها دوغ خوش طعم تر و پرطرفدارتری را ارائه می دهند. های لبن ارائه دهنده بهترین دوغ سبزیجات است که طعم آن تحسین برانگیز می باشد.
به کار بردن سبزیجاتی مانند پونه، نعنا، کرفس، جعفری و زیره در دوغ های سبزیجات میتواند سبب جذب کلسیم و تقویت استخوان شود. دوغ سبزیجات حاوی گل محمدی نیز دارای خواصی مانند تقویت قلب، تقویت اعصاب و روان، تقویت کبد و تقویت دستگاه گوارش، رفع بوی بد دهان و ایجاد آرامش و نشاط است.
مشخصات دوغ سبزیجات
دوغ سبزیجات دارای مشخصات مختلفی است که در زیر به آن اشاره می کنیم:
برطرف کننده عطش، خستگی و گرمازدگی
پیشگیری از تکثیر و رشد باکتری های مضر دستگاه گوارش
مستحکم کننده استخوان ها و افزایش رشد آن ها
مناسب برای حضم غذا
تامین کننده آب مورد نیاز بدن
تامین کننده پروتئین، کلسیم، ویتامین C و …
خرید دوغ سبزیجات
مواد اصلی تهیه دوغ سبزیجات آب، ماست و نمک و برخی سبزیجات معطر است. برخی از افراد تصور میکنند تهیه دوغ بسیار ساده است و تنها با ترکیب کردن ماست، آب و مقداری نمک، دوغ خوبی بدست میآید. در حالی که تهیه یک دوغ خوش طعم و گوارا باید از ترکیب و نسبت مناسبی از سبزیجات استفاده کرد.
در حال حاضر دوغ سبزیجات به صورت آماده در بازار موجود است و میتواند به عنوان یک نوشیدنی سنتی، مهمان سفرههای شما باشد. دوغ سبزیجات در کنار طعم بی نظیری که دارد میتواند فواید فراوانی برای بدن داشته باشد. البته علاوه بر تاثیرات مثبت روی بدن سبب رفع عطش، آرامش بخشیدن و خواب راحت میشود.
قیمت دوغ سبزیجات
دوغ سبزیجات یکی از خوش طعم ترین دوغ های موجود در بازار است که رایجه ای دلنشین داشته و برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است. این دوغ در حجم های مختلفی به بازار عرضه می شود و شما بر اساس نیاز خود می توانید مناسب ترین دوغ را خریداری کنید. در صورتی که مصرف دوغ بالایی دارید می توانید با خرید عمده این محصول هزینه های خود را کاهش دهید. در نتیجه می توان گفت فاکتورهایی از جمله حجم دوغ، برند، کیفیت و … بر روی قیمت این محصول تاثیر می گذارد. شما تنها با یک تماس با شماره های درج شده در سایت می توانید لیست قیمت روز انواع دوغ را دریافت کنید.
یک پاسخ
سبزی معطری که داخل دوغ های لبن هست خیلی خوش طعمه