عناوین
خامه یکی از خوراکیهای پرطرفداری است که بهویژه در وعده صبحانه مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول لبنی از شیرتازه تهیه میشود و میتوان از آن در صنایع پخت و قنادی استفاده کرد.
خامه انواع بسیار مختلفی دارد که هرکدام طعم وکاربرد متفاوتی دارند. در این مقاله قصد داریم به بیان انواع وکاربرد آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
ارزش غذایی خامه
خامه چربی بالایی دارد و میتواند تامینکننده بخشی از انرژی موردنیاز بدن باشد. در زیر ترکیبات اصلی موجود در ۱۰۰گرم خامه صبحانه بیان شده است :
- انرژی ۳۰۰ کیلوکالری
- چربی ۳۱ گرم
- پروتئین ۵.۲ گرم
- کلسیم ۵ میلیگرم
- فسفر۶۷ میلیگرم
- پتاسیم ۱۰۲ میلیگرم
- سدیم ۳۶ میلیگرم
- کربوهیدات ۶.۳ گرم
- ویتامین A4 میلیگرم
- ویتامین B102 میلیگرم
- ویتامین B212 میلیگرم
- ویتامین B31 میلیگرم
- ویتامین C 1 میلیگرم
طرز تهیه خامه
شما می توانید خامه را به صورت آماده از قنادی ها خریداری کنید. همچنین می توانید این محصول را به صورت خانگی نیز تهیه کنید. در زیر طرز تهیه آن را در اختیار شما قرار می دهیم:
در ابتدا ظرف بزرگی را برای این کار در نظر می گیرید. دقت داشته باشید که حجم خامه پس از زده شدن افزایش می یابد. بنابراین ظرف بزرگ استفاده کنید.
خامه، خاک قند و وانیل را داخل ظرف ریخته و با استفاده از دور کند آن را هم بزنید. دقت کنید که به محض شکل گرفتن خامه آن را خاموش کنید زیرا هم زدن بیش از حد آن را تبدیل به کره می کند.
پس از آن خامه زده شده را در داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود و پس از آن قابل استفاده است.
شما به همین راحتی می توانید در منزل خود خامه فرم گرفته را تهیه کنید. ولی برای راحتی بیشتر و صرفه جویی در زمان بهتر است که آن را به صورت آماده از فروشگاه ها سفارش دهید زیرا تفاوت قیمت زیادی بین این دو وجود ندارد.
مواد تشکیل دهنده خامه
مواد اصلی خامه شامل شیر، کره، فرآوردههای چربشیر، شیرخشک، پودرهای خامه، دوغ سبزیجات، آب آشامیدنی است.
آشنایی با انواع خامه
خامه دارای انواع مختلفی میشود که هر کدام کاربرد مختلفی دارند. انواع خامه عبارتند از:
خامه صبحانه: بافت خامه صبحانه بهصورتی است که در وعده صبحانه، میانوعده و شام استفاده میشود و دارای دو نوع سنتی و صنعتی است.
- خامه سنتی : در این روش، شیر را دریک ظرف کمعمق ریخته و گرم میکنند، بعد آن را به حال خود رها کرده و پس از ۲۴تا۳۶ ساعت خامه را از سطح شیر برمیدارند.
- خامه صنعتی : در این روش، شیر را در دستگاه سپراتور ریخته و به گردش درمیآورند. پس از آن خامه را از شیرجدا کرده و در نهایت عمل پاستوریزاسیون را روی آن انجام داده، بسته بندی و روانه بازار میکنند.
با استفاده از عسل، شکلات، خرما، قهوه، توتفرنگی میتوان خامه صبحانه را طعمدار کرد.
خامه قنادی: خامه قنادی خوراکی بینظیر، خوشطعم، شیرین و لطیفی است که محبوبیت کیکها، شیرینیها، دسرها به دلیل وجود آن است. خامه قنادی به روش صنعتی بهدست میآید که پس از پاستوریزاسیون، آن را هموژنیزه کرده و شکر بهآن اضافه میکنند. انواع خامه قنادی عبارتند از:
- خامه سبک : بیشتر در پذیرایی با قهوه و نوشیدنیهایی مانند شکلاتداغ، موکا و … مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع شامل حدودا ۲۰درصد چربی است.
- خامه سنگین(غلیظ) : بیشترین میزان چربی شیر را دارد و درصد چربی آن بین ۳۶ تا ۴۰ است.
- خامه دوبل: از آن بهعنوان خامه همهکاره هم تعبیر میشود و درصد چربی آن ۵۰ درصد است.
- خامه ویپنگ: غلظت آن کمی از خامه سنگین پایینتر و دارای ۳۰ درصد چربی است.
- شیرخامه(نصف نصف): همان مخلوط شیروخامه است( یعنی نصف شیر، نصف خامه). شیرخامه ترکیبی از مقدار مساوی شیر و خامه سبک است و ۱۰ تا ۱۲درصد چربی دارد.
- خامه فریشه: اصل آن فرانسوی و شبیه به ماست کوزه ای و ماست چکیده است که با باکتریهای خاص طعم آن را تیز میکنند.
- خامه لخته شده: بسیار غلیظ است و ازآن در تهیه انواع دسرها، بخصوص دسرهای میوه ای استفاده میکنند و حدودا ۵۵ تا ۶۰ درصد چربی دارد.
خامه ترش: خامه ترش یک فرآورده لبنی است که از تخمیر خامه معمولی توسط نوعی باکتری خاص تولید میشود. این فرآورده لبنی بیشتر در پخت غذاهای اروپایی و آمریکایی به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد.میتوان از آن در تهیه انواع پیشغذا، اردور و میان وعده ها، انواع سوپ، سالاد، شیرینی و دسر استفاده کرد.
خواص خامه برای سلامتی
- بهدلیل دارا بودن ویتامینA میتواند به بهبود دید و سلامت چشم کمک کند به همین دلیل برای بیماران مبتلا به آب مروارید مفید است.
- برای رشد و بهبود بافتهایی مانند چشم، پوست، سیستم ایمنی، سیستم عصبی مفید است
- برای رشد استخوانها و دندانها ، سلامت لثه و مینای دندان و سلامت قلب مفید است.
- به کاهش استرس و مشکلات ذهنی مانند افسردگی و اضطراب کمک میکند.
- باعث تقویت سیستم ایمنی برای مبارزه با میکروبها و عفونتها میشود.
- باعث افزایش اکسیژنرسانی و گردش خون در اندامهای بدن میشود.
- سلولهای مغز را تقویت و از بیماریهایی مانند زوال عقل و آلزایمر جلوگیری میکند.
- فشارخون را کاهش میدهد.
- به دلیل چربی بالا باعث افزایش وزن و چاقی میشود.
- به دلیل دارا بودن کلسیم به سلامت پوست، مووناخن کمک میکند.
شرایط نگهداری خامه
- خامه باید به صورت تازه استفاده شود.
- تاریخ تولید و تاریخ انقضا در حین مصرف چک شود.
- در یخچال و دمای ۴درجه سانتیگراد نگهداری شود.
- درب ظرف خامه محکم بسته شود.
- در فریزر میتوان آن را به مدت ۳ماه نگهداری کرد.
طرز تهیه خامه قنادی در منزل
خامه از مهم ترین مواد مورد استفاده در تهیه کیک و شیرینی و انواع دسر می باشد و در صبحانه نیز نقش مهمی را ایفا می کند. این ماده غذایی که زیر مجموعه ای از لبنیات به شمار می رود و اساس و پایه آن از شیر می باشد، با اندکی تغییرات به شکل های مختلفی تبدیل شده و استفاده های متفاوتی پیدا می کند. در ادامه طرز تهیه خامه قنادی در منزل را معرفی خواهیم کرد و ویژگی های انواع مختلف این ماده لبنی پرطرفدار را بررسی می کنیم.
انواع خامه
یکی از اصلی ترین فاکتورها برای دسته بندی خامه، درصد چربی موجود در آن می باشد و بر همین اساس در گروه های مختلفی از قبیل کرم سبک، سنگین و شیرخامه یا هاف اند هاف قرار میگیرند. ویژگی های هر یک از این گروه ها به شرح زیر می باشد:
- شیرخامه یا هاف اند هاف (half and half): سبک ترین و کم چرب ترین نوع کرم می باشد که نصف ترکیب اصلی آن را شیر و مابقی را خامه معمولی تشکیل می دهد. این ماده غذایی خوشمزه بیشتر برای قهوه کاربرد دارد و به دلیل نداشتن بافت منسجم در قنادی کمتر استفاده میشود.
- خامه سبک: از دیگر موارد پرکاربرد برای تهیه قهوه می توان به کرم های سبک که حدود ۲۰ درصد چربی دارند اشاره نمود.
- خامه سنگین: اصلی ترین نوع کرم برای تهیه کیک و شیرینی از نوع سنگین می باشد که ۴۰ درصد چربی داشته و بافت بسیار نرم و منسجمی دارد.
- کرم ویپینگ (Whipping Cream): نوع دیگری از کرم های مناسب برای قنادی می باشد که از نظر میزان چربی حد وسط خامه های سنگین و سبک قرار گرفته و ۳۰ درصد چربی در آن وجود دارد.
مزایا و معایب خامه برای سلامتی
همان طور که اشاره شد، خامه یکی از مواد لبنی می باشد و به همین دلیل مصرف آن می تواند تاثیرات مثبت زیادی بر سلامتی بدن ایجاد کند. به عنوان مثال، ویتامین A در آن زیاد بوده و کالری بالایی دارد. به همین دلیل می تواند گزینه ای مناسب برای صبحانه کودکان به شمار رود. از جمله معایب خامه برای سلامتی می توان به درصد بالای چربی آن اشاره نمود که مشکلاتی را برای افرادی که دچار بیماری های عروقی و چربی خون بالا هستند ایجاد کند. علاوه براین، مصرف زیاد خامه بدون ورزش و تحرک می تواند بدن را مستعد چاقی و اضافه وزن کند.
خرید انواع لبنیات و خامه
لبنیات به دلیل خواص بسیار زیاد فروش بالایی دارد ولی برخی از فروشگاه ها چربی لبنیات را می گیرند که این امر نه تنها طعم مطلوب محصولات لبنی را کاهش می دهد، بلکه خواص آن را نیز از بین می برد. به همین دلیل باید در هنگام خرید محصولات لبنی به فروشگاه های مجاز مراجعه کنید. های لبن یکی از بزرگ ترین فروشگاه های آنلاین خرید انواع لبنیات و خامه است که بهترین و خالص ترین محصولات لبنی را به فروش می رساند. جهت سفارش انواع لبنیات با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید. ما مطمئن هستیم که در این ماه به دنبال افزودن این محصول به سبد خرید خود هستید. بنابراین به سراغ خامه هایی با کیفیت استاندارد بروید که سلامت یا طعم شما را خراب نکند. اگر هنوز شک دارید، محصولات های لبن را بررسی کنید. ما یکی از باکیفیت ترین محصولات لبنی کشور را تولید می کنیم و می دانیم که ما را دوست خواهید داشت!
قیمت خامه
همانطور که می دانین خامه کاربردهای مختلفی در آشپزی دارد. از سس تا دسر، می توان آن را به طور گسترده ای به عنوان یک ماده مهم در رژیم غذایی روزانه استفاده کرد. اما حالا قیمت آن به چه صورت است ؟ قیمت خامه به صورت کیلویی محاسبه می شود. طعم و مزه این محصول یکی از اصلی ترین عامل فروشش است که به مواد اولیه و نحوه تهیه آن بستگی دارد. های لبن یکی از منصف ترین فروشگاه های عرضه کننده انواع محصولات لبنی است و شما می توانید با مناسب ترین قیمت و همچنین کیفیت بی نظیر، محصولات مورد نیاز خود را سفارش دهید. همچنین در صورت خرید عمده، تخفیفات این فروشگاه نیز شامل حال شما خواهد شد. جهت استعلام قیمت انواع محصولات لبنی تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول خامه
در ابتدا ظرف بزرگی را برای این کار در نظر می گیرید. دقت داشته باشید که حجم خامه پس از زده شدن افزایش می یابد. بنابراین ظرف بزرگ استفاده کنید.
- بهدلیل دارا بودن ویتامینA میتواند به بهبود دید و سلامت چشم کمک کند به همین دلیل برای بیماران مبتلا به آب مروارید مفید است.
یک پاسخ
مزه شیرینی خامه مناسبه
با تشکر